Tribune + audio, video en licht voor Rabobank

Maandagavond 23 november mocht Power Sound een prachtige klus verzorgen voor de Rabobank Emmen-Coevorden in de Hondsrugzaal en Vlinderzaal van het Hampshire Hotel. Voor de jaarlijkse ledenbijeenkomst bouwden we een grote tribune (foto 1) voor 700 personen.  

Foto 1, De tribune van 432m2 met 700 stoelen welke Power Sound voor dit evenement in de Hondsrugzaal bouwde.   Het publiek werd op luchtige wijze door tv presentatrice Anita Witzier door het programma heen geleid. Zangeres en actrice Ellen ten Damme verzorgde de muzikale opening en afsluiting van het programma, ze begeleide haar eigen zang met een vleugel en gitaar. Power Sound verzorgde het geluid en bracht alles in beeld op het videoscherm (foto 2).  

Foto 2, de Rabobank heeft het ’toneel’ prachtig laten inrichten in huiskamersetting. Power Sound plaatste verlichting en het 6m brede projectiescherm.   Na het officiële programma volgde een netwerkborrel en bespreking in de Vlinderzaal waar Jazz zangeres Christel Peters uit Dalen met band de muzikale begeleiding verzorgde. Power Sound plaatste hier een zanginstallatie (foto 3).  

Foto 3, de prachtige instrumenten op het podium waar Christel Peters heeft opgetreden.

Enkele feiten

  • De tribune bestaat uit meer dan 200 podiumelementen gebouwd in 12 verdiepingen van 20cm tot 240cm hoog.
  • De opbouw is begonnen op zondag en de zaal is op dinsdag weer leeg opgeleverd.
  • Er is gebruik gemaakt van een tijdelijk BOSE geluidssysteem wat we gedeeltelijk in het dak hebben geïnstalleerd. Onder andere acht keer BOSE 802, vier nieuwe BOSE F1 actieve line-array luidsprekers (binnenkort te huur en vanaf heden te koop) en vier MB24 bassluidsprekers zijn hier voor gebruikt. 
  • In de vlinderzaal is gebruik gemaakt van een actieve EV geluidsinstallatie, deze wordt binnenkort vervangen door het BOSE F1 systeem.
  • Voor de projectie is gebruik gemaakt van een 7000 LUMEN beamer en een breedbeeld projectiescherm van 6 meter breed.
  • Om alles voorspoedig te laten verlopen is er gebruik gemaakt van een achttal draadloze headsets. Deze zijn voor aanvang van het evenement bij de sprekers geïnstalleerd zodat deze niets hoefden te missen.
  • Bij een klus als deze begint de voorbereiding maanden van te voren met e-mails, telefoontjes, offertes, concepten en 3D tekeningen (zie foto 5). Vervolgens zijn er slechts vier dagen nodig voor het rapen van de materialen, laden van de auto’s, opbouw van de klus, testen, het draaien van de klus en het afbreken + retournemen van de materialen.
  • Voor de video installatie is gebruik gemaakt van een tweetal JVC GY-HM600 camera’s voor overzicht en close-up shots. Daarnaast hebben we een JVC GZ-R15we camera gebruikt om het pianospel en de toetsen van Ellen ten Damme te kunnen weergeven. De videoregie is gedaan met een Black Magic ATEM regiesysteem (zie foto 4). Verder zijn er een hoop kleine artikelen gebruikt zoals accu’s, beeldschermen, laptops en bekabeling.
  • Voor het aansturen van de verlichting is gebruik gemaakt van een Creator 1024 Pro lichttafel.

Foto 4, de videoregie backstage waar tussen de camera’s wordt geschakeld en video’s worden ingestart. Tevens is de creator pro lichttafel te zien.  

Foto 5, één van de concept 3D tekeningen waarbij de omvang van de tribune goed te zien is.