Nieuwe geluidsinstallatie verzorgingstehuis

Voor een verzorgingstehuis in Zuid-Oost Drenthe plaatsten we een nieuwe geluidsinstallatie. De oude installatie was toe aan vervanging en was niet van voldoende kwaliteit om de ouderen altijd van goed verstaanbaar geluid te voorzien. Ook was tijdens een verbouwing de ringleiding kabel beschadigd.

2x QSC AD-S8T passieve 8″ luidspreker aan een kant van de ruimte.

QSC AD-S8T speakers
Power Sound plaatste vier QSC AD-S8T passieve luidsprekers in de hoeken van de ruimte. Deze krachtige maar toch subtiele installatie luidsprekers geven een warme klank en hebben goede spraakverstaanbaarheid. Tevens werd er een nieuwe ringleiding kabel getrokken.

De andere kant van de ruimte met TV.

Aansluitingen
Onder andere de TV en de beamer welke al in de ruimte hingen zijn aangesloten op de geluidsinstallatie. Dit zorgt er voor dat tv of film kijken en het volgen van presentaties voortaan op comfortabele wijze kan.

Inbouw in de bestaande kast

Installatie en bediening van de installatie
Alle materialen zijn geplaatst in de bestaande kast. Door de materialen los in de kast te monteren kon de huidige kast behouden blijven. De onderste plank is voor de materialen die de klant niet hoeft te bedienen. Deze materialen zijn afgeschermd met plexiglas en ventilatieroosters zodat de instellingen bewaard blijven. Van boven naar onder zijn hier te vinden:

Microfoonvoorversterker met compressor
Ringleidingversterker
Eindversterker voor de luidsprekers.

De bovenste plank is voor de materialen welke de klant kan bedienen. Van boven naar onder:

Ontvanger draadloze handmicrofoon met rechtsbovenop de draadloze handmicrofoon in zijn oplader.
CD/USB speler
Internetradio
Eenvoudig te bedienen mixer

Analoog, eenvoudig maar kwalitatief zeer goed
De installatie is uitgerust met een analoge mixer. Deze is betaalbaar en eenvoudig te bedienen. Voor een goede spraakverstaanbaarheid is gekozen voor een hoge kwaliteit draadloze handmicrofoon met het zeer goede Sennheiser 945 kapsel. Tevens kon er een kwalitatief goede ART microfoonvoorversterker worden geplaatst, waarmee de technici van Power Sound de microfoon tot in de puntjes konden inregelen.

Goede garantie en levensduur
Een groot deel van de gebruikte materialen hebben 5 jaar garantie. De opdrachtgever kan nog lang plezier hebben van deze installatie. Wij danken de opdrachtgever voor deze mooie opdracht.