Nieuwe geluidsinstallatie trainingsruimte Duport BV

Vanmorgen hebben we een nieuwe geluidsinstallatie opgeleverd in het prachtige nieuwe pand van Duport BV te Dedemsvaart. De vraag was om een geluidsinstallatie te leveren voor de trainingsruimte. Het belangrijkste hierbij is een gelijkmatige spreiding van geluid door de zaal. Het doel van de installatie is de stem van de spreker en het geluid van een laptop goed verstaanbaar te krijgen voor alle deelnemers.

Comfortabel presenteren met een draadloze headset

Voor het verstaanbaar maken van de spreker hebben we een draadloze ontvanger + beltpack zender van de Sennheiser XSW-2 serie gebruikt. Als bijbehorende headset microfoon leverden we een mooie dunne Audac CMX726s.

Goede spreiding door BOSE plafond speakers

Voor de geluidweergave plaatsten we 6x BOSE DS16F plafondluidspreker, aangestuurd door een BOSE ZA 190-HZ 100V versterker. Deze speakers geven een goede dekking op alle zitplekken.

Eenvoudige bediening en uitbreidingsmogelijkheden met een Dateq ACE mixer

De installatie wordt bediend door middel van een DATEQ ACE 19″ rackmixer. Deze is voorbereid op toekomstige uitbreidingen doordat er nog 4 ingangskanalen vrij zijn.

Alle materialen netjes ingebouwd

Het geheel is ingebouwd in een Caymon 19″ kast met afsluitbare doorzichtige deur. Het rek is afgewerkt met blindplaten en een lade voor opslag van de headset microfoon als deze niet wordt gebruikt. Omdat het kastje niet in de ruimte zelf maar in een opslagkast is geplaatst hebben we de antennes van de draadloze ontvanger verlengd en halverwege de ruimte geplaatst. Zo is het bereik in de gehele ruimte optimaal. Voor de aansluiting van de laptop op de mixer gebruikten we een ProAV1 DI van Radial Engineering. Deze zet het ongebalanceerde stereo signaal uit de laptop om in een gebalanceerd mono signaal. Het gebalanceerde signaal zorgt er voor dat er een langere afstand (in dit geval ongeveer 20m) aan kabel kan worden gebruikt zonder storingen van bijvoorbeeld elektriciteitskabels. Door te kiezen voor de professionele componenten van BOSE, Dateq en Sennheiser kan de opdrachtgever nog jaren van deze installatie gebruik maken. We wensen Duport BV veel succesvolle trainingen en veel fijne jaren in het nieuwe pand toe!