Mobiele geluidsinstallatie kopen

Naast vaste installaties kunt u bij Power Sound ook een mobiele geluidsinstallatie kopen. Deze installaties zijn zeer geschikt voor het geven van presentaties of het ten gehore brengen van (achtergrond) muziek op locaties waar geen stroom aanwezig is. Mobiele installaties worden veel gebruikt voor instructies, rondleidingen, sport, danslessen en parades. De laatste jaren zijn componenten steeds kleiner en lichter geworden. Daarnaast is de accutechniek de laatste jaren flink verbeterd. Het is dan ook mogelijk voor bijna iedereen om met een mobiele geluidsinstallatie te werken. Een mobiele geluidsinstallatie is daarnaast zeer compact en te vervoeren in bijna elke auto. Op deze pagina kunt u informatie vinden over een mobiele geluidsinstallatie kopen voor spraak en muziek en over auto-dak installaties. Wilt u meer weten, een persoonlijk advies gesprek of direct een mobiele geluidsinstallatie kopen? Dan kunt u contact opnemen via info@powersound.nl of 0524-514087.

Mobiele installaties voor spraak en muziek

Power Sound biedt klanten die een mobiele geluidsinstallatie kopen veel mogelijkheden. De meest gebruikte oplossing bestaat uit een luidspreker met ingebouwde accu (foto 1). Een luidspreker op accu gaat, afhankelijk van de leeftijd van de accu, tot 8 uur mee. Draadloze luidsprekers zijn te gebruiken in combinatie met CD’s, draadloze microfoons en bij sommige modellen ook USB. Draadloze luidsprekers worden meestal geleverd in combinatie met een statief en een beschermhoes. Deze speakers passen door hun compacte formaat in bijna iedere auto. Bij sommige modellen is het mogelijk om een tweede luidspreker zonder versterker aan te sluiten. Deze tweede luidspreker maakt dan gebruik van de versterker en accu van de eerste luidspreker. Zo heeft u met relatief weinig kosten extra vermogen tot uw beschikking.

mobiele geluidsinstallatie Fohhn
Foto 1, Krachtige Fohhn luidsprekers met ingebouwde accu. Deze luidspreker heeft verschillende ingangen voor microfoons en geluidsbronnen. Ook is de luidspreker te leveren met een ingebouwde CD-speler (afgebeeld) en/of draadloze microfoon (afgebeeld linker speaker). Wilt u een allround inzetbare mobiele geluidsinstallatie kopen? Dan raden wij u dit type aan.

Mobiele installaties voor spraak

Naast oplossingen voor presentaties en muziek biedt Power Sound ook draagbare oplossingen (foto 2). Zo kunt u een draagbare mobiele geluidsinstallatie kopen met schouderband. Deze installaties worden vooral gebruikt bij rondleidingen waarbij de spreker mobiel dient te zijn.

Anchor AN-MINI mobiele geluidsinstallatie
Foto 2, deze installatie bestaat uit een luidspreker op accu met een oplader. De luidspreker wordt over de schouder gedragen door de spreker. Het is mogelijk om zowel een vaste microfoon als een draadloze microfoon of headset aan te sluiten. Deze installatie is ideaal voor het geven van rondleidingen.

Mobiele installaties voor op een auto

Een regelmatig voorkomende vorm van mobiele geluidsinstallaties is de auto-dak installatie ofwel geluidswagen. Deze installaties zijn vooral geschikt voor parades en sportevenementen. Een auto-dak installatie is bedoeld voor spraak en (achtergrond) muziek. De installatie kan rijdend gebruikt worden. Ook kan de wagen tijdelijk worden stilgezet voor bijvoorbeeld een uitreiking of act. Auto-Dak installaties worden aangesloten op de accu van de auto door middel van een 12V – 230V omvormer. Zolang de motor loopt zorgt de dynamo voor stroom, als de motor uit staat is dit de accu. Het is bij veelvuldig gebruik bij stilstand aan te raden om de motor te laten draaien. Een auto-dak installatie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de electronica (foto 3) zoals de mixer, versterker, omvormer, microfoons en afspeelapparatuur. Daarnaast zijn er de luidsprekers. Afhankelijk van de voertuig en de wensen van de klant kunnen zowel de apparatuur als de luidsprekers op verschillende manieren geplaatst worden. Zo kunnen de luidsprekers worden weggewerkt (foto 4) in decoratie of zichtbaar worden geplaatst op bijvoorbeeld een imperiaal. Daarnaast worden er kabels getrokken van de accu naar de electronica en van de electronica naar de luidsprekers.

auto mobiele geluidsinstallatie kopen

Foto 3, de electronica van de auto-dak installatie welke ook te zien is op foto 4. Deze installatie bestaat uit een permanente flightcase achter in een mercedes sprinter. Door de flight case te sluiten is de apparatuur beschermd voor eventuele lading. De installatie is uitgevoerd uit twee draadloze headset microfoons en een MD speler voor muziek. In de lade kunnen de microfoons en MD’s worden opgeborgen en met de mixer kan het volume worden geregeld.

auto mobiele geluidsinstallatie kopen 2

Foto 4, auto dak installatie op een thema wagen. De twee BOSE 802 luidsprekers zijn in de bovenbouw weggewerkt in houten kisten. De geluidsinstallatie wordt gebruikt in een parade waarbij het publiek altijd aan de zelfde kant staat. Om deze reden zijn er aan de andere kant geen luidsprekers geplaatst. De meeste klanten die een mobiele geluidsinstallatie kopen kiezen voor een microfoon met kabel. In dit geval is dit niet ideaal en is er gekozen voor een draadloos systeem. Door gebruik te maken van de draadloze (headset) microfoons kan er een show worden gegeven met de bus als decor.

Een mobiele geluidsinstallatie kopen

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u een mobiele geluidsinstallatie kopen? Graag staan wij u persoonlijk te woord. Indien u vragen heeft kunt u bellen via 0524-514087 of mailen naar info@powersound.nl. Ook hebben wij een pagina waarop u informatie kunt vinden over een mobiele geluisinstallatie huren.