Laser beamer techniek voor kerk De Antenne Dedemsvaart

Laser beamer techniek voor kerkgebouw de Antenne.
De Antenne is een van de twee kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente Dedemsvaart. De Antenne wordt gekenmerkt door een moderne en zeer grote kerkzaal en beschikt over enkele nette ruimtes welke beschikbaar zijn voor de verhuur. Het bestuur van de Antenne is bekend met Power Sound door de BOSE geluidsinstallatie welke wij eerder hebben geplaatst en tot op heden onderhouden.

De grote kerkzaal van de Antenne

Vernieuwing beamers
De oude beamers van De Antenne waren aan vervanging toe. De beamers van ongeveer 3500 lumen gaven niet voldoende licht meer voor een mooi plaatje. Het vervangen van de lampen was tevens een kostenpost waar door de kerk liever afscheid van werd genomen.

Advies: Panasonic PT-VMZ60 6000 lumen laser beamer
Power Sound werd gevraagd om een advies uit te brengen. Op basis van de huidige schermgrootte, de beschikbare ruimte en met de gedachte van een goede prijs kwaliteitverhouding zijn wij uitgekomen op de Panasonic PT-VMZ60 laser beamer. Dit is de krachtigste beamer in de PT-VMZ reeks. Deze beamers hebben de juiste lens om te kunnen worden gemonteerd aan de bestaande beugels zonder deze te hoeven verplaatsen. De 6000 lumen lichtopbrengst is perfect voor de schermen van 6m2 en de prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Daarnaast staat Panasonic bekend om zijn uitstekende beeldkwaliteit.

Panasonic PT-VMZ60 6000 lumen laser beamer.
Panasonic PT-VMZ60 6000 lumen laser beamer

Nieuwe laser beamers
De vrijwilligers van de kerk trokken de bekabeling en Power Sound installeerde de twee nieuwe laser beamers. Vanaf het moment van installeren was het duidelijk: De nieuwe beamers geven een scherper beeld en hebben een significant hogere lichtopbrengst. Teksten zijn hierdoor scherper en video’s en foto’s zijn mooier en duidelijker.

Laser beamer techniek
Traditionele beamers maken gebruik van een lamp als lichtbron. Een lamp verliest helderheid gedurende zijn levensduur. Een levensduur van 2000 uur wordt veelal aangegeven door fabrikanten. Na 2000 uur heeft de lamp nog maar de helft van zijn lichtopbrengst over. Een 3500 lumen beamer heeft na 2000 uur dus slechts 1750 lumen over. Meestal worden lampen om deze reden na 1000 uur al vervangen, dan is er nog +/- 75% van de lichtopbrengst over. Een laser beamer heeft als lichtbron een laser die 20000 uur meegaat. Hiermee wordt bedoeld dat de laser na 20000 uur nog 50% van zijn lichtopbrengst heeft. Een laser beamer gaat dus vele jaren mee zonder dat er een lamp hoeft te worden gewisseld. Dit scheelt significant in onderhoudskosten.

Wilt u ook een offerte voor een laser beamer in uw kerk? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. Dit kan telefonisch via 0524-514087 of via onderstaand formulier.

  Informatie aanvragen

  * Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

  Panasonic ET-YFB200 digital link switcher voor het aansturen van scherm of laser beamer.
  Panasonic ET-YFB200 digital link switcher

  Flexibele en eenvoudige aansturing
  Voor de aansturing van de beamers is gekozen voor een Panasonic ET-YFB200 digital link switcher. Op de twee ‘digital link’ uitgangen kan een laser beamer of beeldscherm van Panasonic worden aangesloten. Met digital link kan zowel HD videosignaal als het stuursignaal over een betaalbare cat kabel worden verzonden. De beamers kunnen via dit apparaat eenvoudig worden in- en uitgeschakeld. Tevens kan er worden gekozen tussen twee HDMI poorten, twee VGA ingangen en een analoge video ingang. Dit maakt het gebruik voor de kerk uitermate flexibel.

  Nog vele jaren plezier
  Door de upgrade naar laser beamer techniek kan de kerk nog jarenlang vooruit. De reacties op de nieuwe beamers zijn positief. We bedanken de kerk voor het vertrouwen en het gunnen van deze mooie opdracht.

  Wilt u meer informatie over de aanschaf van een laser beamer? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, dit kan telefonisch via 0524-514087 of via onderstaand formulier.

   Informatie aanvragen

   * Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.