In-Ear monitor set Band Cave Canem


De band Cave Canem is een gepassioneerde band gespecialiseerd in akoestische rock covers. Ze hebben een gevarieerd repertoire wat ze ten gehore brengen met elektrische maar ook akoestische instrumenten zoals een cajon. De band is te boeken voor festivals en ook kleinere optredens. De band was al bekend met Power Sound door hun eerdere investeringen in onder andere 2x QSC K8.2, 2x K12.2, een KS212C, en een Touchmix-16 digitale mixer.

Een live uitvoering van ‘you shook me all night long’ door Cave Canem.

Investering in in-ear monitors
Om meer controle te krijgen over het zaalgeluid en de eigen monitormix besloot de band te investeren in een in-ear set. Hiervoor is omwille van degelijkheid en een goed bereik gekozen voor de Sennheiser EW300 IEM G4 serie. Power Sound mocht het systeem leveren en gebruiksklaar maken.

De lade met als inhoud de beltpack ontvangers en de antenne.

Omvang systeem
Het systeem bestaat uit 4x Sennheiser stereo in-ear zender gecombineerd met 4x Sennheiser beltpack in-ear ontvanger. Voor een optimaal bereik is er gekozen voor het uitvoeren van het systeem met een externe Sennheiser A-1031U antenne. Met behulp van een antenne combiner worden de antenne uitgangen van de vier zenders gecombineerd waardoor er maar 1 antenne hoeft worden aangesloten. Dit scheelt veel tijd tijdens het op- en afbouwen.

Het rack met aansluitstrip.

Maatwerk flightcase
Alle apparatuur is door Power Sound ingebouwd in een hoge kwaliteit maatwerk flightcase. Het gehele rack kan eenvoudig via de voorzijde worden bediend en aangesloten. In de aansluitstrip zijn aansluitingen verwerkt voor stroom invoer en doorvoer, antenne en voor 8 XLR ingangen. De XLR’s worden met behulp van een combikabel op maat op eenvoudige wijze aangesloten op de Touchmix-16.

De achterzijde van de case met stroomverdeling

Extra stroomverdeling
De achterzijde van de case is uitgerust met een 19″ stroomblok. De band kan hierop andere apparatuur zoals de mixer en geluidsinstallatie aansluiten. Goed te zien is dat de gehele in-ear set wordt gevoed met maar 1 stroomstekker. De reden hiervan is dat via de antenne splitter de vier losse zenders gevoed worden.

Alles goed voor elkaar
De band Cave Canem heeft, naast dat ze veel muzikaal talent in huis hebben, de zaken ook technisch goed voor elkaar. De investeringen van afgelopen jaren hebben gezorgd voor een mooie, kwalitatief goede en eenvoudig hanteerbare geluidsinstallatie. Dit geeft de mensen die de band boeken veel vertrouwen en zorgt er voor dat ze mannen zich kunnen focussen op waar het om draait, een knallend optreden neerzetten. We zijn trots dat we kunnen bijdragen en bedanken de band voor deze mooie opdracht.