Zie onderstaande tekst voor tarieven

400,00(excl. BTW)

Een livestream is een mooie manier om een nabestaande die niet fysiek aanwezig kan zijn toch de dienst te laten volgen. Sinds 2020 is door Covid-19 het gebruik van livestreams door beperkingen in het aantal personen in een kerk of aula flink gestegen. Power Sound verzorgt regelmatig livestreams van uitvaarten.

Beschrijving

Een livestream is een mooie manier om een nabestaande die niet fysiek aanwezig kan zijn toch de dienst te laten volgen. Sinds 2020 is door Covid-19 het gebruik van livestreams door beperkingen in het aantal personen in een kerk of aula flink gestegen. Power Sound verzorgt regelmatig livestreams van uitvaarten.

Een rustige registratie, net alsof u er zelf bij bent

Power Sound heeft de filosofie dat bij een uitvaart de dienst en het afscheid centraal staan. Om deze reden maken wij voor het streamen van uitvaarten gebruik van één camera welke tussen de banken of stoelen van het publiek wordt geplaatst, vaak links of rechts achter in een hoek. We kiezen hierbij de positie waarbij we zowel het binnenkomen van de kist en familie, de volledige dienst en de sprekers en het uitdragen van de kist en het vertrek van de gasten goed in beeld kunnen krijgen. Door het op rustige wijze bewegen en zoomen van de camera kunnen we een zeer natuurlijke manier van meekijken garanderen. In tegenstelling tot een registratie met 2 of 3 camera’s waar tussen geschakeld wordt geeft een één camera registratie de kijker het gevoel ‘er bij te zijn’.

Professionele camera

Voor het vastleggen maken we gebruik van een JVC GY-HC500E camera. Deze camera heeft alle benodigdheden voor het goed vastleggen van diensten in alle denkbare locaties.

  • Krachtige 20x zoomlens 28mm tot 560mm (35mm equivalent) gecombineerd met stabilisatie en een goed statief maakt wide shots en close-ups mogelijk
  • Grote 1″ sensor zorgt er voor dat ook in locaties met weinig licht zoals donkere kerken een goed beeld kunnen creëren.

 

Geluid met 2 microfoons

Voor het geluid maken we gebruik van twee microfoons.

  • Één microfoon tbv het vastleggen van het geluid vanuit de installatie van de kerk of aula. Hiervoor plaatsen we een microfoon voor een luidspreker van de aanwezige geluidsinstallatie. Dit geeft niet de allerhoogste kwaliteit audio, maar is wel de beste manier om consistent in iedere kerk of aula waar we komen goed verstaanbaar spraak op de stream te krijgen. Ook wanneer een kerk een uitgebreide installatie heeft waarbij met meerdere microfoons gewerkt wordt krijgen we op deze manier alles goed op de stream.
  • Één Shotgun microfoon op de camera. Deze microfoon vangt al het geluid voor de camera op. De shotgun microfoon zorgt er voor dat wanneer er bijvoorbeeld zonder versterking (akoestisch) gezongen wordt of muziek wordt gespeeld op een piano of orgel we dit ook in de stream meekrijgen.

 

Stabiele verbinding door 4G-bonding zender

Voor het livestreamen van uitvaarten maken we gebruik van een krachtige LiveU zender. Deze zender heeft de unieke eigenschap dat hij tot wel 6 internet verbindingen kan combineren tot één superstabiele stream. We hebben zelf altijd minimaal 2 4G verbindingen mee van KPN en Vodafone.  Hierdoor kunnen we op praktisch iedere locatie in Nederland een stabiele stream verzorgen, ook als het internet op locatie niet goed of zelfs niet bestaand is.

Opname inbegrepen

Achteraf ontvangt u via e-mail een videobestand met de opname van uw live-registratie zodat u de dienst kan terugkijken.

Hoe werkt het?

Bij uitvaarten zijn een aantal dingen belangrijk. Het moet snel, het moet goed, en er moeten geen onduidelijkheden zijn. Om deze reden hebben we voor uitvaarten een speciale werkwijze.

  1. Als u gebruik wil maken van de dienst neemt u telefonisch contact op.
    Wanneer u gebruik wil maken van de stream neemt u telefonisch contact op via 0524-514087. Omdat de link van de livestream vaak moet worden verspreid via rouwkaarten mag dit ook buiten kantoortijden en in het weekend. Het liefste tussen 10:00 en 22:00. Indien er niet direct wordt opgenomen verzoeken wij u een whatsapp te verzenden naar dit nummer, dan bellen we zo spoedig mogelijk terug.
  2. Onze kantoorcrew maakt de link voor de livestream aan. Deze link is een unieke pagina op onze website welke niet via google of onze homepagina te vinden is. U krijgt deze link de zelfde dag via e-mail of whatsapp aangeleverd.
  3. U zorgt er voor dat wij 2 uur voorafgaande de dienst terecht kunnen op locatie voor het opbouwen. Indien u gebruik maakt van een begrafenisondernemer kan hij dit ook voor u verzorgen. Voorbeeld:
    De dienst begint om 13:00.
    Wij willen opbouwen vanaf 11:00.
    Uw gasten zullen vanaf +/- 12:30 binnenkomen. Wij houden hier rekening mee door er voor te zorgen dat onze materialen en kabels voor die tijd netjes zijn. Het kan wel dat de technicus na 12:30 nog bezig is met bijvoorbeeld het instellen van de camera.
  4. Opbouw
    De cameraman bekijkt, vaak in overleg met de beheerder van het gebouw, wat de mooiste plek is om de camera te plaatsen. Hier bouwt hij zijn materialen op. Hij test de streamverbinding met een test stream en kijkt naar zaken zoals belichting en looproutes van mensen. Waar nodig past hij dingen aan. Belangrijk: De cameraman kan alleen rekening houden met wat hij weet. Als hij bijvoorbeeld zijn camera en streamset volledig heeft opgebouwd en 15 minuten voor aanvang van de dienst verplaatst u bepaalde elementen in de opstelling dan kan het zijn dat deze minder mooi in beeld komen.
  5. Start streamen
    De cameraman start 15 minuten voor aanvang van de dienst de stream. Wanneer u aanvang 13:00 heeft gecommuniceerd zal hij dus ongeveer om 12:45 de stream starten. Dit doen wij om te voorkomen dat mensen thuis in spanning zitten of de stream wel gaat werken. Zo kunnen ze de stream vast starten en het zichzelf comfortabel maken. Afhankelijk van de situatie maken we dan bijvoorbeeld een wijd shot van de kerk, of we richten de camera op een kunstwerk of kroonluchter. Het geluid zetten we afhankelijk van de situatie aan (bijvoorbeeld bij orgelmuziek) of uit (wanneer er gekletst wordt in de zaal) totdat de dienst daadwerkelijk begint.
  6. Start dienst
    We proberen een dienst altijd zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Een mooi begin van een dienst is bijvoorbeeld wanneer de gasten al zitten en de familie met de kist naar binnen komt lopen.
  7. Volgen dienst
    De cameraman volgt de dienst. Dit betekent dat wanneer er muziek wordt gedraaid er vaak gekozen wordt voor een wijd shot of voor een shot met bijvoorbeeld kaarsen. Wanneer er wordt gesproken zal er een close-up van het katheder in beeld worden gebracht.
  8. Einde dienst
    Het einde van de dienst is vaak het volgen van de familie en kist die de kerk of aula verlaten. Wanneer de laatste gast de aula heeft verlaten eindigen we de stream.
  9. Achteraf
    De stream gaat standaard offline wanneer de dienst voorbij is. Wanneer u wil dat mensen de stream zelf terug kunnen kijken kunnen we deze op verzoek vanaf de volgende dag weer online zetten. Deze kan dan worden teruggekeken tot wanneer u aangeeft dat u de stream offline wil hebben, of wanneer wij onze database opschonen (iedere paar maand).
  10. Opname
    U krijgt een opname van de livestream via WeTransfer toegestuurd. De opname is een 1 op 1 kopie van de livestream in een iets hogere beeldkwaliteit dan de stream. In de opname zelf wordt niet geknipt / geplakt of ge-edit. Let op: Dit is een groot bestand (vaak 20-60gb afhankelijk van de lengte van de dienst). Het aanleveren van de opname duurt +/- 1 tot anderhalve week afhankelijk van de drukte.
  11. Bewaren opname
    U bent zelf verantwoordelijk voor het bewaren van de opname en het maken van voldoende back-ups. Power Sound heeft geen archief.

Veelgestelde vragen:

Kunnen jullie ook buiten streamen? Ja dat kunnen wij, dit vereist door wisselende weersomstandigheden andere materialen en voorbereiding en is daarom niet inbegrepen in bovenstaand tarief. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Kunnen jullie het bestand ook aanleveren op DVD? Nee, dat kunnen wij niet.
Kunnen jullie het bestand ook aanleveren op USB stick? U ontvangt een digitaal bestand via e-mail. U kunt dit zeer eenvoudig op een laptop of computer zetten en het bestand op een USB stick zetten. Indien dit voor u onmogelijk is kunnen wij dit voor u verzorgen. Wel berekenen we dan de verzendkosten + uren + materialen aan u door.
Filmen jullie ook in de kist? Niet iedereen vind het prettig om in de kist te kijken. Wanneer u zelf naar de uitvaart gaat heeft u de keuze om wel of niet een blik in de kist te werpen. Wanneer je een livestream kijkt krijg je te zien wat de cameraman filmt. Wij willen de kijkers thuis niet verplichten om in de kist te kijken, daarom proberen wij altijd te voorkomen dat we in de kist filmen.
Kunnen jullie ook mee naar het graf? Dat kan wel, maar dit is niet inbegrepen in dit tarief.
We willen foto’s laten zien, kan dit ook in de stream?
Indien er een scherm aanwezig is kunnen we de camera op het scherm richten. Als het scherm van goede kwaliteit is zullen de foto’s duidelijk te zien zijn in de stream. Indien u rechtstreeks vanaf een laptop foto’s wil streamen wordt het een maatwerk  oplossing.
Wat hebben jullie nodig op de locatie zelf?
We gaan er van uit dat er een plek nabij is om te laden / lossen, een stopcontact en een warme en droge plek van +/-4m2. Indien dit niet het geval is willen we het graag weten zodat we maatregelen kunnen nemen (accu’s mee, regenhoezen etc.).