Geluidsinstallatie op tractor voor Offringa Tractoren

Onze bijna-buren van Offringa Tractoren gaven op vrijdagavond demonstraties van de mogelijkheden van hun materieel aan hun relaties. Een medewerker gaf toelichting aan het publiek. Hiervoor plaatsten we een geluidsinstallatie, geheel in stijl, op een tractor. De installatie werkte op 12V en kon dus aangesloten worden op de accu van de tractor.

Belangrijk voor dit evenement was dat er voldoende geluidsdruk was om de stem van de presentator over het geluid van de tractoren heen te krijgen. Ook was een draadloze microfoon gewenst. Om dit te kunnen realiseren zijn we begonnen met een product wat we al hebben, onze standaard autodakset.

Deze installatie bestaat uit een 12V versterker, een 12V naar 220V omvormer met een mixer, een bedrade microfoon en een tweetal BOSE 402 speakers. Veelvoorkomende toepassingen zijn wielerrondes en hardloopwedstrijden. Dit type installatie wordt vaak op het dak van een auto gemonteerd en moet lichtgewicht zijn. Daarnaast wordt meestal vanuit de auto zelf omgeroepen en dit kan ook met een bedrade microfoon.

Om de geluidsinstallatie geschikt te maken vervingen we de BOSE 402 luidsprekers met BOSE 802’s, welke een stuk zwaarder zijn. Daarnaast realiseerden we door de luidsprekers te ‘ stacken ‘ (akoestisch koppelen door ze op elkaar te zetten) extra geluidsdruk. Dit zorgt er voor dat de geluidsinstallatie krachtiger wordt ondanks een beperkte hoeveelheid versterker vermogen. Ten slotte plaatsen we een Sennheiser draadloze handmicrofoon set.