home > Uitgelicht

D-Challenge 2015, MBO studiekeuzebeurs uitgelicht

Ieder jaar organiseert het Drenthe College, het grootste ROC van Drenthe, de 'D-Challenge'. Tijdens dit grote evenement maken duizenden scholieren kennis met de ruime verscheidenheid aan opleidingen die Drenthe College aanbiedt. "In plaats van een beschrijving van de opleidingen te geven in een foldertje, laten we je liever beleven wat je zoal bij Drenthe College leert en doet.

De D-Challenge is onderverdeeld in drie verschillende sectoren: Techniek, Zorg & Welzijn en Economie & Dienstverlening. Het doel van het evenement is om per opleiding de scholieren te laten ervaren wat ze tijdens de opleiding en na het afstuderen in het werkveld zullen doen. Naast de activiteiten van het DC leveren ook enkele bedrijven een bijdrage.

Dit jaar werd de D-Challenge georganiseerd in de TT-Hal te Assen (foto 1) naast het recentelijk door het Drenthe College geopende TT-instituut. Net als tijdens de vorige edities heeft Power Sound ook dit jaar een grote rol mogen spelen. In dit artikel vertellen wij u graag over onze bijdrage aan het evenement en de gebruikte materialen.

Foto 1, de scholieren worden in de TT hal begroet met een TT "Safety Car" en een nieuwe DAF Truck.  Om alles goed in het licht te kunnen zetten plaatste Power Sound cirkeltrussen met gekleurde en witte verlichting in het dak, twee van deze cirkeltrussen zijn op de foto te zien. Meer informatie over de cirkeltrussen vindt u verder op deze pagina.

Het hoofdpodium

Het hoofdpodium (foto 2) is het centrale punt van de D-Challenge. Op het hoofdpodium vonden optredens en een beroepenmodeshow plaats. Tijdens deze beroepenmodeshow kregen de opleidingen en beroepen de kans zich te presenteren op de catwalk. Belangrijk is dat het publiek goed kan zien wat er op het podium gebeurt. Door de truss constructie met takels in het dak te hangen hoeven er geen poten geplaatst te worden welke het zicht blokkeren. Op de kopse kant van het podium werd een soort 'lounge tribune' gebouwd waar het publiek op grote Drenthe College kussens kon plaatsnemen. Voor het aanlichten van de catwalk werd gebruik gemaakt van modeshowspots. Om extra sfeer te creëren werd gebruik gemaakt van gekleurde Studiobeam LED parren, een hazer (rookmachine) en moving heads. Voor het hoofdpodium werd gebruik gemaakt van onder andere de volgende materialen:

Foto 2, het hoofdpodium met de beroepenmodeshow. 

Realisatie en inrichting van beursstands

Om het overzicht voor de leerlingen te bewaren en de opleidingen de kans te geven zich goed te presenteren is het belangrijk dat iedere opleiding zijn 'eigen plek' heeft. Dit werd gerealiseerd door het plaatsen van een 40-tal pagodetenten van 5x5 en deze uit te rusten met verlichting bestaande uit 10 Watt LED spots. Enkele opleidingen hadden een grotere hoeveelheid ruimte nodig (foto 3), voor deze opleidingen zijn enkele tussenwanden in de pagodetenten weggelaten. Zo konden er eenvoudig stands van 5x10, 5x15 en zelfs stands in een U vorm gemaakt worden. 

Foto 3, de auto- en motorfietstechniek opleidingen van het TT-instituut werden goed vertegenwoordigd. Op de foto is de stand van 5x15 te zien waarin de verschillende aspecten van de opleiding werden tentoongesteld. Buiten de tent waren enkele activiteiten voor de scholieren georganiseerd zoals het racen op een modelracebaan.

In de beursstands werden door de opleidingen demonstraties gegeven. Enkele voorbeelden zijn knippen bij de kappersopleiding, koken bij de horecastands en het vliegen met drones bij techniek. Iedere stand heeft zijn eigen behoeftes wat betreft de inrichting en benodigde presentatiematerialen (foto 4). Door de grote hoeveelheden stands en benodigde materialen is een goede logistieke planning kritiek. De organisatie van de D-Challenge heeft per stand de behoeftes geinventariseerd. Op basis van deze inventarisatie is door Power Sound een logistieke planning gerealiseerd en was het mogelijk de juiste materialen in de juiste hoeveelheden op de juiste locatie te leveren. Onder andere de volgende materialen zijn in en om de beursstands geplaatst: 

Foto 4, de pagodetenten op het Zorg & Welzijn plein hadden een grote behoefte aan tafels, stoelen en statafels voor het uitstallen van spullen en het geven van demonstraties. Ook de spiegels zijn hier geleverd. Te zien op de voorgrond is de stand van haarverzorging waar op de barkrukken mensen konden worden geknipt en de scholieren met de poppen aan de slag konden.

Truss met geluid en verlichting voor activiteiten

Een groot aantal activiteiten werden buiten de stands georganiseerd. De activiteiten moeten goed opvallen in de donkere hal en zijn daarom door Power Sound in het licht gezet. Voorbeelden van deze activiteiten zijn demonstraties met politie, drones en verschillende sporten. Ook de klimwand (foto 4) moest worden aangelicht. Power Sound plaatste rondom de activiteiten truss carré's met verlichting en geluidsinstallaties. Enkele gebruikte artikelen zijn:

Foto 4, de klimwand voor de opleiding Sport & Bewegen. Er is voor gekozen om alleen de klimwand in het licht te zetten om deze extra op te laten vallen.

Cirkeltrussen voor het aanlichten van de pleinen

Voor het aanlichten van de grote open ruimtes en activiteiten plaatste Power Sound een drietal cirkel trussen met verlichting (foto 5). Deze trussen werden in de dakspanten van de TT Hal bevestigd door middel van takels. In de cirkeltrussen zijn verschillende types lampen gebruikt om zowel met wit licht dingen aan te lichten als met gekleurd licht sfeer te kunnen toevoegen. De cirkeltrussen zelf zijn aangelicht door een aantal rood gekleurde LED spots. De cirkeltrussen bestaan uit de volgende artikelen:

Foto 5, een van de drie cirkeltrussen. Te zien is de verlichting om de ruimtes aan te lichten en de lampen waarmee de truss zelf in het licht is gezet.

Facilitaire en technische ondersteuning

Naast het leveren van het hoofdpodium, tenten en verlichting leverde Power Sound een grote hoeveelheid evenementbenodigdheden. Zo werd er een stroomvoorziening gerealiseerd in iedere tent. Het horecaplein en het techniek plein werd uitgerust met krachtstroom voor machines en kooktoestellen. Voor de informatiestand werden balies geplaatst. Voor de ingang leverde Power Sound voldoende garderoberekken voor meer dan 1000 jassen. Ook de inrichting van een VIP ruimte, afzetpaaltjes en een op maat gebouwde entree tunnel met beelden van motorraces op het TT circuit werden door Power Sound geplaatst. 

De organisatie van de D-Challenge heeft dit jaar wederom een prachtig evenement neergezet. Power Sound feliciteert de organisatie met het succes, is er trots op dat ze een mooie bijdrage heeft kunnen leveren, dankt haar voor de fijne samenwerking en wenst de toekomstige studenten veel studeerplezier!

Indien u meer informatie wilt over welke rollen Power Sound kan vervullen bij de technische en facilitaire ondersteuning van uw evenement nodigen wij u uit om contact op te nemen via 0524-514087 of info@powersound.nl.

« terug

Verhuur

Geluid
Licht
Video
Zaalaankleding
Podium
Horecamaterialen
Tenten
Evenementbenodigdheden
LED Scherm
Beurzen

Verkoop

Geluid
Video
Licht
Diversen

 

 

Informatie

Bedrijfsprofiel
Fotoalbum
Webformulier

Contact

Modem 1
7741MA Coevorden
0524-514087
info@powersound.nl