home > Uitgelicht

Delay geluidsinstallatie voor informatiebijeenkomst Oosterhesselen

Ook voor minder plezierige gebeurtenissen levert Power Sound materiaal en technici, dit keer in Oosterhesselen. Na de aankondiging van de komst van een azielzoekerscentrum in Oosterhesselen werd een informatiebijeenkomst belegd in sporthal De Goorn. Tijdens deze informatiebijeenkomst, waarvoor de inwoners van het dorp en andere stakeholders waren uitgenodigd, werd toelichting gegeven door onder andere burgemeester Bert Bouwmeester en het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) (foto. 1).

Foto 1, burgemeester Bert Bouwmeester aan het woord. Vragen worden gesteld via een draadloze handmicrofoon in het midden van de zaal welke werd beheerd door de gespreksleider.

Power Sound leverde voor deze bijeenkomst een breed assortiment aan materialen zoals:

Foto 2, de geluidsman van Power Sound achter de Midas Venice mengtafel. Goed te zien zijn een tweetal draadloze Sennheiser ontvangers voor de microfoon van de gespreksleider en de reservemicrofoon. Ook zijn drie Line 6 draadloze ontvangers te zien welke gebruikt zijn voor de draadloze headsets van de burgemeester, wethouder en woordvoerder van het COA.

Goede verstaanbaarheid van sprekers is zeer belangrijk. Om er voor te zorgen dat de sprekers overal in de zaal goed verstaanbaar zijn heeft Power Sound gekozen voor een 'delay' opstelling. Het is gebruikelijk om bij een geluidsinstallatie alle luidsprekers naast het podium te plaatsen, het nadeel hiervan is dat het geluid bij het podium (te) hard is en het achter in de zaal te zacht is. Bij een geluidsinstallatie met delay wordt gebruikt gemaakt van meerdere luidsprekers verspreid over een ruimte. Het voordeel van een delay installatie is dat er een betere spreiding van het geluid kan worden gerealiseerd. Voor deze installatie werd gebruik gemaakt van 4 x 2 luidsprekers aan de zijkanten van de zaal, aangestuurd door het versterkerrack wat we normaal gebruiken voor onze live muziek sets (foto 3).

Foto 3, het versterkerrack wat werd gebruikt voor de delay installatie. Vier versterkers met elk twee kanalen en een 8 kanaals processor maken het mogelijk om de 8 luidsprekers onafhankelijk af te regelen.

Naast het plaatsen van audiovisuele apparatuur leverde Power Sound ook materialen op het gebied van veiligheid. In ruimtes waar veel mensen en stoelen samenkomen is het verplicht om stoelen aan elkaar te koppelen. De reden is dat gekoppelde stoelen in het geval van een evacuatie beter blijven staan en niet omvallen, verplaatsen of mensen laten struikelen. De 600 door Power Sound geleverde stoelen zijn standaard uitgerust met verstevigde poten en koppelingen. Naast deze stoelen leverde Power Sound ook brandblussers en ontwierpen we in samenspraak met de brandweer de zaalindeling met inachtneming van nooduitgangen en vluchtroutes.

Foto 4, de 600 door Power Sound geleverde stoelen staan klaar voor het publiek. De opslagruimte linksachter is ingericht voor de bediening van het geluid en het versterkerrack. De koffietafels staan, wachtend op hun rokken en tafelkleden, klaar linksachter in de zaal en rechtsachter plaatsten we een garderobe voor 600 jassen.

Mocht u meer willen weten over deze klus, delay geluidsinstallaties of andere vragen hebben nodigen wij u uit om te mailen naar info@powersound.nl of te bellen via 0524-514087. 

« terug

Verhuur

Geluid
Licht
Video
Zaalaankleding
Podium
Horecamaterialen
Tenten
Evenementbenodigdheden
LED Scherm
Beurzen

Verkoop

Geluid
Video
Licht
Diversen

 

 

Informatie

Bedrijfsprofiel
Fotoalbum
Webformulier

Contact

Modem 1
7741MA Coevorden
0524-514087
info@powersound.nl